**Az első kérdésetek az lehet, hogy minek is jött létre ez a menüpont. A válasz egyszerű. Mint tudjátok nem minden hónap olyan mozgalmas és csapatakciókban gazdag, van mikor egy hétvégére 5 akció is jut, és van, amikor egy hónapon át alig veszünk részt valamin. Ennek ellenére a háttérben folyamatosan mennek a munkák a csapatunk szebb és jobbá tételében. Ez alatt a menüpont alatt egy kicsit bepillantást nyerhettek a csapatt háttérmunkáiba, ami jól mutatja, hogy egy-egy csapatakció előtt bizony nagyon sok munka áll....**

 

Mesegyűjtés

Igen, ezt is megcsináltuk. Aki nem tudná, hogy miről van szó, azt tájékoztatom az elmúlt héten történtekről. A történet ott kezdődik, hogy elhatároztuk, mi is segítjük a csángó magyar gyerekeket, magyar mesekazettákkal, amiket mi már úgysem használunk, de ők örülnének ha tudnák nézni ezeket a meséket. Meghirdettük a facebookon az akciót, amibe az ipolysági és a környező falvak lakosai kapcsolódhattak be. Nem kis meglepetésünkre egy egész nagy dobozzal gyűlt össze, ami a város lakosságának segítőkészségét, de ami még fontosabb aktív segítőkészségét mutatja meg, mivel egy dolog akarni valamit és egy másik dolog tenni is érte. Nagyon hálásak vagyunk minden egyes VHS-ért és reméljük a közel jövőben ugyanilyen hozzáálással tudunk segíteni másoknak.
 

A hónap cserkésze

 
Mint bizonyára ismeritek, hónapról-hónapra egy új cserkészt mutat be a csapatunk, aki válaszol a kérdéseinkre, mesél nekünk és megismerteti, közelebb hozza nekünk a cserkészetet, és annak értéketi. A stáb munkája szintén kulcsfontosságú, a hónap cserkészének kiválasztásától annak gyakorlati megvalósításaig. 
Gondolom észrevettétek, hogy a mi helyszínünk a cserkészotthon, ami egy-egy alkalomra kis stúdióvá alakul, és fogadja az interjú alanyokat. Május cserkészére még kicsit várni kell, ugyanis elég magasra tettük a lécet. Legyen elég annyi, hogy ember hiányában multifunkciós szereplők végzik a feladatokat. A kérdés, hogy lehet e még ezt fokozni a következő hónapokban, a válaszom:Igen, lehet. Mindig minden egy ötlettel kezdődik. Nem mindig az a fontos, hogy a kitalálójának mennyire tetszik, vagy hogy tartalmilag mennyire van a toppon, inkább az számít, hogy a nagyközönségnek mennyire nyeri el a tetszését. 
Mint láthatjátok egy új megoldással próbálkoztunk, a belógatott mikrofon és "home made" lámpa (a stúdióreflektorokat otthon felejtettük) kis színt vitt a forgatásba, viszont a Canon 600D még mindig állta a sarat(Nikonosok nem láttatok semmit).
Egy szó mint száz, gőzerővel folyik a videók minél magasabb szintre emelése, bár ez néha idő hiányban nehéz, mégis megpróbáljuk a legjobbat kihozni a lehetőségeinkből :)
 
 
 
            //Dexter2424//